Skovbyvej

Skovbyvej er en afdeling under Fonden I Reden.

På Skovbyvej bor børn og unge i alderen 10-22 år.

Vores børn og unge ønsker at være ”normale”; at leve et normalt liv og at gøre det der bliver forventet af dem, at gøre deres forældre stolte samt at blive en værdifuld del af samfundet.  

Fælles for vores børn og unge på Skovbyvej er, at de har kognitive vanskeligheder samt tilknytningsforstyrrelser. De vil ofte blive betegnet som de “tunge” typer. De har ofte en del anbringelser bag sig og som oftest en negativ skolehistorie med sig i bagagen. Nederlag som har haft afgørende betydning for et dårligt selvværd.

På Skovbyvej tror vi på en ny start.

Unges samlede situation

På Skovbyvej tager vi afsæt i den unges samlede situation og tilrettelægger en pædagogisk ugeplan samt en individuel behandlingsplan i samarbejde med barnet eller den unge, hvor vi tager afsæt i den strukturpædagogiske, miljøterapeutiske og narrative tilgang.Hverdagen er struktureret, miljøet er forudsigeligt og trygt. Vi arbejder i et udviklende og terapeutisk miljø, med relationerne som omdrejningspunktet. Dels personalets relationer til barnet/den unge, deres indbyrdes relationer, og deres relationer til familien. Alle voksne er i hverdagen vedholdende i samværsformen med barnet/den unge, samtidig med der kan være plads til det mere fornøjelige, løse og pjattede - alt afhængig af dag og situation. Kun i tillidsfulde relationer vil vores visioner for de unge kunne føres ud i livet.

Fokus på vores bo- og levemiljø

Vi har et særligt fokus på vores bo- og levemiljø. Vores hus ligger placeret i rolige omgivelser med en naturskøn have tæt på indkøbsmuligheder og by. Vores hus er hyggeligt, hjemligt og indbydende i forhold til den unges udviklingsniveau. På Skovbyvej hjælper pædagogerne med at holde afdelingen ren, pæn og i god stand. Ting der er blevet ødelagt bliver fjernet og erstattes med nye. Vi viser vej, vi støvsuger og lader den stå fremme, så den indbyder. Vi bager, laver mad og stimulerer sanserne med hverdagslivet.Det betyder også at vi træner i hjemmemiljøet. For nogle kan det være en øvelse i at sige fra, andre skal øve sig i at deltage i fællesskabet og de fleste skal øve sig i at mestre daglige opgaver.

En meningsfuld hverdag

En stor del af den pædagogiske behandlingspraksis er individuel, hvilket betyder at for nogle er skolegang en del af hverdagens struktur, for andre er det praktik eller ADL træning.

Fælles for alle vores unge er at skabe en meningsfuld hverdag. Derfor er vi på Skovbyvej også opmærksom på vigtigheden i et godt samarbejde med eksterne samarbejdspartnere såsom UU-afdelingen i Haderslev Kommune, den lokale SPAR-købmand, naboen som sælger æg, autoophuggeren i Vojens, som har en af vores unge i praktik.

Som ung kan du forvente følgende:

Du har ugentlige samtaler med din samtalepartner.

Du skal have livshistorie 1 gang i ugen med din samtalepartner

Du skal samme med de andre børn og unge i huset indgå i en fast ugestruktur og derudover får du din egen ugeplan som du laver sammen med din samtalepartner hvor du bl.a. skal have ADL såsom madlavning, vaskedage mv. herunder mulighed for fritidsinteresser og skole/beskæftigelse.

Du skal deltage i husets sociale fællesaktiviteter.

Du skal deltage på ferieture med husets andre børn og unge samt personale.

Du skal sammen med sin samtalepartner lave en pædagogisk behandlingsplan jf. kommunens handleplan.

Som forældre
kan du forvente:

Et tæt samarbejde, hvor du vil modtage et opkald fra dit barns samtalepartner hver uge.

Du vil modtage månedsmail og hver 6. måned vil du modtage en statusudtalelse.

Du er altid velkommen til at komme besøg, blot du aftaler det med personalet inden så vi kan planlægge dagen derefter.

Som socialrådgiver
kan du forvente følgende:

Månedsmails med opdateringer om den unges udvikling i forhold til de aftalte indsatser ud fra de medfølgende handleplansmål.

Statusrapport hver
6. måned samt efterfølgende statusmøder.

Kontakt

Har du brug for yderlig information eller ønsker en rundvisning, så kontakt os gerne.

Afdelingsleder
David Lundsteen

Skovbyvej 26a
6100 Haderslev
+45 26 77 83 31